Landskrona Citadellet – en temalekeplass om middelalderen

    Hvordan var det å leve i Landskrona i middelalderen? Elverdal har tegnet og produsert en super flott lekeplass for Landskrona by og Statens Fastighetsverk. Dette er en del av byens mål så de kunne åpne for det historiske området Citadellet, og tiltrekke flere besøkende.

    Ideen bak lekeplassen var å fortelle om forsvarsfestningen og Landskronas byhistorie, og å forvandle Citadellet til et morsomt og hyggelig utfluktsmål.

    "Her er det supert å leke", mener Tora Broberg, stadsmiljöchef i Landskrona. "Landskrona Citadellet – temalekeplass om middelalderen. "Vi prøver å skape noe som passer inn i miljøet, og spesielt Citadellet".








    Alla mulighetene til plassen


    Lekeplassen er i hovedsak laget i tre, som er malt i røde eller okergul farger. Dette for at den skal passe inn i det historiske miljøet og naturen rundt Citadellet.

    Rundt lekeområdet er det en bred treramme som holder på sandunderlaget og fungerer som en gangsti. Den går i også inn i området, og her blir lekearealet delt opp i 3 soner av en sikk sakk gangbro.

    På legepladsen kan man lege i Havnen, Byen og selve Citadellet med fængslet i det bageste hjørne! Hvert område med sin egen fortælling og egne kendetegn. I dette historiske miljøet danner disse tre lekeområdene rammen om et eventyrlig lekeområdet til både barn og voksne.

    Elverdal har spesialdesignet lekeprodukter til et middelaldertema, f.eks. fasadeprofiler med inspirasjon fra bygningene i Citadellet., våpenskjold, balansebro som ligner kjerra bak trehesten, et stort treskip og hønsefigurer m.m.



    Kort om Citadellet

    Citadellet - Landskrona slott ved Øresund, var et vigtig knutepunkt for handel, militær og sjøfarten i Middelalderen. Med sine høye murer, fengselseller og en 70 meter bred voldgrav. Fra festningen holdt kongens menn styr på tingene.

    Først den danske kong Christian 3, som oppførte festningen i midten av 1500 tallet. Ca. 100 år senere ble den bygd ut av den svenske kongen, etter at Danmark hadde tapt Skåne i 1658.


    Er du interessert i å høre mer?




    Plassering
    Citadellet, Landskrona
    Sverige


    Referansenummer
    3974

    Byggeår
    2018