Nordlys i Horsens

Bystyret i Horsens besluttet i 2013 for å skape prosjektet "Føl byen". Føl byen handlet om å utvikle en rekke tiltak som skal bidra til å skape mer liv og bevegelse i Horsens. Et slikt initiativ var installasjonen Nordlys, som Alexandra Instituttet utviklet i dialog med kommunen.

En interaktiv lyd- og lysinstallasjon

Nordlys er en interaktiv lyd- og lysinstallasjon i sentrum av Horsens, som er designet for å spre en beroligende og avslappende atmosfære på torget hvor det står. Installasjonen består av fem husker, som aktiverer både lyd og lys når de brukes.

En huskende god hit

Nordlys har klart å bli et knutepunkt for et bredt publikum og har tiltrukket seg mange besøkende. Installasjonen har inspirert både voksne og barn til å ta en morsom tur på den interaktive husker. Andre velger bare å oppholde seg og lytte til beroligende toner, samt nyte de fargerike lys. Samlet sett er det en installasjon som har klart å bringe folk sammen i en estetisk opplevelse som taler til sansene og bringer aktivitet og bevegelse i hverdagen. På Elverdal ønsker vi å bidra til å skape enda mer av slike interaktive og estetiske løsninger hvor kjernen er bevegelse og samfunnet.

Samarbeid mellom Elverdal og Alexandra Instituttet

Basert på den store suksessen til Nordlys, samt Elverdals tro på at fremtiden for uteareal er interaktiv og opplevelsesorientert, har Elverdal innledet et samarbeid med Alexandra Institutet omkring utvikling og design av fremtidig urbane områder.

Her kan du lese mer om en av Alexandra instituttets andre vellykkede installasjoner, nemlig en digital lekeplass i Roskilde.

Jens Bo Thorsager

Kontakt

Jens Bo Thorsager

bo@elverdal.dk

Plassering

Danmark

17 Torvet, 8700 Horsens

Utført

2013

Referansenummer

2565