Hvordan kan vi skape et unikt lekeplassdesign?

    Tog, fisk, cirkusmagi, byhavn, senmiddelalderbyen, lys, klimamål, Genforeningshistorie – er bare noen av de temaer som vi har jobbet med som tema til unike lekeplasser og bevegelseslandskaper.

    Det bobler med gode ideer når vi konseptutvikler over et tema. Samtidig er det viktig for oss å kombinere det fantasifulle med det funksjonelle, mange lekeverdier og det skal være et godt samspill mellom omgivelser og landskap.

    Leke- og bevegelseslandskaperformidler på en kroppslig og sanselig måte. Her kan et unikt design være et varemerke på stedet, og gjøre lekeplassen til et særlig samlingsted eller utfluktsmål.

    Vi kan tegne drømmelekeplassen deres gi arkitektoniske visjoner til lek og bevegelse. I samarbeidet med oss kan du få del i all vår samlet viden og ekspertise som vi har som lekeplassfirma.

    Inspirasjon - se tre eksempler på unike lekeplasser

    1. Spesialdesignet lekeplass med togtema


    Til Femte Juni Plass på Frederiksberg har vi laget en klassisk lekeplass med spesialdesignede Elverdal-produkter.

    Vi har jobbet med et togtema, som knytter lekeplassen til omgivelsene, for S-toget kjører forbi bak den halvsirkelformede plassen. Lekeplassen er designet til både mindre og litt store og barn og blir flittig besøkt av de lokale barnehagene – kvarterets barnefamilier.

    På lekeplassen er det et lite tog- og stasjonsunivers. Her kan de relatere seg til toget og samtidig skape sin egen fantasi- og rollelek.

    Lekeverdier: Klatre, skli, balanse, leke sammen, sandlek, motorikk og sanseutfordringer og fantasilek.



    Fortellingen går igjen i mange av lekeapparatene
    Til lekeplassen har vi spesialdesignet, og bygget er multiapparat som er satt sammen av bl.a. Togvogner, sklier, klatrenett, klatrevegger og lianer. Her får det klassiske leketoget en ny dimensjon, fordi det blir hevet høyt opp i luften. Dette gir lekeplassen en mere fysisk utfordene lekeverdi, spesielt til det litt elder barna.

    Til de litt mindre barna er togfortellingen kommer ned i små trygge lekeuniverser som barna kan gå på oppdagelse i: en lille stasjon, skilt, byggeplass, fjell og en utkikspost, hvor barna kan holde øye og vinke til toget.

    På den lille stasjonen er det laget et lekeunivers med passasjervogner , billettluke, klokke og skilt. Ved siden av er det en koffertbane til balanselek. I toget kan barna byttes til å styre toget fra førervognen, som har ratt og talerør.
    Andre miniuniverser er:
    Byggeplassen – med sandgrav og sandkasse
    Fjellet – en gummibakke med togbanen tegnet i gummibelegningen
    Balansebanen på rød og hvitstripede togbommer.



    2. Klassisk lekeplass med miniby-univers


    Lekeplassen til Nordvanggårdsparken i Birkerød, København, er en klassisk lekeplass som ligger i den lille parken ved Nordvang Søen. Lekeplassen er beregnet til de mindre barna og blir brukt av de lokale barnefamiliene og barnehagene som er på tur.

    Vi har prøvd å modifisere den klassiske innretningen med små forandringer. Landsbytemaet referer til den gamle
    landsbyen Bistrup, som Birkerød stammer fra, formidlet i barnehøyde. Her er det elementer som kan kjennes igjen fra bylivet: hus, skilt, ruter som er med til å danne rammen om enhver fantasi by. Her er det barna selv som er med til å skape de unike rammene.

    Byuniverset på lekeplassen blir understøttet av de lekefunksjonene som blir skapt av de elementene som finnes i
    byen: f.eks. postkasse, kjøpmannsdisk, sandheis, sandsil, talerør, bank med penger og byskilt.


    Lekeverdier: klatre, skli, balansere, leke sammen, spile seg, sandlek, koordinasjon, sanselek og fantasilek.

    3. Stor ikonisk lekeplass


    På Chr. Frederiks Plass i Oslo fikk vi oppgave å skape en ikonisk lekeplass som skulle vise Norges mangfoldige natur, og formidle de norske klimamål til både lokale og turistene. Lekeplassen på Chr. Frederiks Plass stod ferdig i 2019 - året hvor Oslo var Europeisk Miljøhovedstad.

    Til turistene vil lekeplassen være et av de første møter med Norge og norsk kultur. Her får de et lite kikk på av den storslåtte norske naturen. For nordmennene vil den ta oss med av barndommens
    gate og minne oss om barndom, ferier og opplevelser, som vi kan snakke om på tvers av generasjoner. Lekeplassen gir oss et bevegelseslandskap midt i byen og kan være med til å øke trivselen og bevegelsen til minste barna.

    Vi har delt lekeplassen inn i øyer, som tar oss med gjennom den varierte norske naturen:
    Fjellet, havet, elver, bygder og et nett av vandrestier. I midten troner et høyt spesialdesignet klatreanlegg «Fjellet» opp, som gjør at lekeplassen synes på lang avstand. Mellem øyene kan barna følge ruter av «vannløp» og stier over høye og lave landskaper på lekeplassen.
    Rundt lekeområdet er det et stort åpent område, det er et «hav» som kan brukes til å hoppe paradis, spille ball og andre aktiviteter.

    Lekeverider og funksjoner i hvert minilandskap skal vise noe av de forskjellige karakterene i den norske natur.

    Stenrøysa: hoppe på trampolin
    Turtoppn: hoppe og balansere på hoppeplattformer og balansebaner
    Lavlandet: huske i fugleredehuska
    Bygda: rollelek, sosial lek og kommunikasjon gjennom talerør til fjellet
    Fjellet: klatre, krabbe, skli på den høye spesialdesignede klatreskulpturen
    Granskogen: viden om Norges natur, stier og klimamål til de større barna, unge og voksne
    Jobber du på en temalekeplass og ønsker råd og hjelp.
    Kontakt oss fro råd, hjelp skisser, konseptutvikling, workshop og montering mm.

    Jobber du på en temalekeplass og ønsker råd og hjelp?

    Kontakt oss fro råd, hjelp skisser, konseptutvikling, workshop og montering mm.

    Ønsker du at vi ringer deg opp ? 

    Utfyll vennligst formularen vår, så ringer vi deg opp.