Materialer og standarder

Hos Elverdal har vi en veldig høy standard når det gjelder materialene våre. Alle våre trevarer mm.er nøye utvalgt så de har en høy holdbarhet og et estetisk uttrykk. Dette er med til å gi kundene våre det beste sluttprodukt.
Vi bruker Sibirisk lerk. Dette fordi den vokser veldig langsomt, dvs. at dette gir treet en høy densinitet og styrke. Lerk har mere en 90% kjerneved, dvs. at det har en naturlig impregnering, som gir treet en lang holdbarhet. Vi lar treet stå ubehandlet hos oss, som med tiden gir treet den flotte sølvgråfargen.


Robinia er med god grunn, blitt et av de mest brukte tresortene i uterommet. De naturlige bølgende stammene gir et organisk og naturlig uttrykk på lekeplassen, samtidig som robiniatreet har en høy holdbarhet. I EU dyrkes treet under kontrollerte forhold, og treets naturlige cellestruktur og innhold av naturlige garvesyre gjør det perfekt til montering direkte i jorden.

Eik er det treet som er brukt mest igjennom årene pga. sin holdbarhet og sin flotte struktur. F.eks. ble Egeskov slot (ligger på Fyn i Danmark) oppført i 1554 på et fundament av eiketømmer, og slottet står der stadig. Hos Elverdal bruker vi bl.a eik til kanter, klatreanlegg og husker. Kjerneveden hos eik inneholder høye mengder av garvesyre og kan derfor settes direkte i jorden, hvor treet kan holde i mange år.
En høy stålkvalitet er viktig når lekeplassen skal stå i mange år. Vi bruker rustfritt stål AISI 304 og vårt ikke-legerene stål er S235. Når vi bruker ikke-legeret stål så oppfylder varmforzinkning og zinklagstykkelsen kvalitetskravene fra DS/En Iso 1461.


Alle produkter hos Elverdal levere opp til EN 1176Her finner du en beskrivelse av materialene fra eksterne leverandørerLes mer om eksterne leverandører