Folkebørnehaven

Hos Folkebarnehagen i København hadde de bruk for et nytt friskt pust på lekeplassen. Det resulterte i et prosjekt med barnas sanser i fokus.

Et vell av sanseopplevelser

Ett av de helt sentrale områder på lekeplassen er det spesialbygde aktivitetshus, der barna kan krabbe direkte inn gjennom et tunnelrør som er festet til trappen. Aktivitetshuset byr på et vell av ulike nivåer og sanseopplevelser i form av mangefargede slagfaste plater i polykarbonat. Her er det plass til å leke alt fra gjemmelek til «ikke tråkk på bakken». På henholdsvis nederste og øverste etasje i aktivitetshuset er det plassert et talerør, som barna kan bruke til å snakke med hverandre. Ønsket om å fortsatt ha en utstyrs bod på lekeplassen ble løst ved å bygge denne inn som en skjult del av aktivitetshuset.

På området rundt plasserte vi en sandkasse, en Virvelvind og et slyngesete. Folkebarnehagen hadde samtidig et ønske om at barna fortsatt skulle kunne sykle rundt på lekeplassen. Dette løste vi ved at områdene med fallunderlag ble lagt helt i nivå med lekeplassens fliser.


Plassering

Danmark

Helsingborggade 24, 2100 København Ø

Utført

Oktober 2014

Referansenummer

1991