Aktivitetstaket Bella - kom i form på toppen av byen din

  Aktive uteområder, tett på naturen og lokalt bymiljø, er etterspurte kvaliteter i de store byene. Visjonen bak Bellakvarteret er å skape en pulserene bydel med samme tetthet og nærhet som i Københavns ettertrakta brokvarter. En bydel som mikser den københavnske hverdag med Bella Centrets internasjonale liv.

  På toppen av Bellakvarterets logistikcenter er det mulighet til å dyrke utendørs sport, bevegelse og lek. Elverdal har i 2020 etablert et stort aktivitetstak til trening, ballspill og events. Det vil i gateplan bli etablert et hyggelig parklignende område til kvartalets barnefamilier.


  Ønske var å skape et aktivt, funksjonelt fellesrom til både de lokale og til Bella Centrets internasjonale liv. På bakgrunn av dette, så er basketballbanen på taket innrettet så fleksibelt som mulig, så den enkelt og greit kan omdannes til andre formål som f.eks Bella Centrets moteshow, filmvisning osv.

  Her kan du lese referansen med beskrivelse av produktene, prosessen m.m.

  Konseptet

  Med aktivitetstaket får Bellakvartalet et åpent fellesrom til aktiv bevegelse, trening og sport. Savner man ideer til trening og outfits, så vil motemessen CIFF Showrooms bruke taket til events. I sammarbeidet med sportsverdnen vil de ha fokus på en mere sund og sporty livsstil.

  Ideen bak dette prosjektet var å skape et multifunksjonelt uteareal, som oppfyller både beboerne og Bella Centrets ønsker og behov. Med alle de trenings-, leke- og oppholdsfasiliteter blir aktivitetstaket et naturlig møtested i kvartalet. Lekeparken vil danne et frirom til barnefamilier med morsomme og utfordrene lekeapparater, og små grønne oaser til opphold.

  Med inspirasjon fra bygningens funksjon som logistikksenter, fikk Elverdal sitt konsept til aktivitetstaket. Formspråket fra transportkasser og -ruter går igjen kasseformer, og bygningens kasseform går igjen i takets ribbe-, trenings- og møtebiter. Samtidig er banens belegning et grafisk bilde på bevegelse- ruter, veger, og forskjellige måter å transportere seg selv rundt på.


  I designet leker de med opplevelsen av lys og mørke. Om kvelden taket til et urbant nattelandskap, som gir liv til den rå industribygningen.

  Funksjoner på taket

  En stor basketballbane gir et stort og fleksibelt areal på taket, og med enkle trekk kan omdannes til Bella Centrets formål, som f.eks resepsjoner, moteshow og konkurranser.

  Alle de faste installasjonene ligger derfor uten for banen.Med så mange forskjellige treningsfasiliteter vil det appellere til mange, for her kan man både trene aerob og anaerob trening, motorikk og bevegelse. På 100 meter banen kan det trenes intervall, balanse og koordinasjon.

  Streetbasketbanen kan også brukes til fotballabane eller andre ballsporter til flere spillere. Hvis man ikke er så mange så er den lukkede pannabanen perfekt til ballspill eller hockey.


  Det er to trapper fra gateplan opp til aktivitetstaket eller direkte fra CIFF Showrooms.

  Funksjoner på lekeplassen

  Fra taket kan man komme ned enten med en lang sklie eller en trapp. Så kommer man ned til en grønn park på østsiden av byggningen. Har har de minste barna fått et hyggelig lekehjørne tett på bygningen, som skjermer for solens stråler. I lekehuset kan barna finne ro til rollelek og fantasifulle aktiviteter med venner eller søskne. Men de kan også leke gjemsel på det grønne området, bakkene kan være øyer, og de kan leke at den farlige krokodillen er etter de.

  De store barna kan utfordre motorikken, styrken og koordinasjonen sin i den høye klatreboksen og på klatrebanenes lianer. Her kommer den indre akrobat frem i barna.

  Pylonkarusellen er morsom, både å være i eller å løpe rundt, og snurre kammeratene sine. Når de hjelper hverandre, får de en snurretur som kiler i magen.


  Plassering
  Bellakvarter
  2300 København S

  Byggeår / Areal
  2020 / 1.300 m²

  Referansenummer
  5077