Ronald McDonald hus 

  Ronald McDonald huset i Lund i Sverige skal være en trygg base for de familier som gjennomlever vanskelige perioder med alvorlig syke barn, som er innlagt på Skånes Universitetssjukhus.

  Huset er et tilbud som skal hjelpe familier til å samle krefter og få ro i hverdagen. Her er det mulighet for å møte og dele tanker og erfaringer med andre i sammen situasjon.

  Lekeplassen i hagen skal være med til å fremheve Husets formål, som er å skape et hjemlig miljø. Den skal også fremme ønske om å komme ut og bevege seg i den friske luften.

  En liten lekeplass skaper samhold og avveksling under sykdom

  Lekeplassen er i hovedsak laget i tre, dette for å gi en deilig og rolig naturopplevelse. Det skal være et harmonisk rom til fellesskap og til aktiviteter, som lek og bevegelse.

  Lekeapparatene er nøye utvalgt for at lekeplassen skal kunne tilby lekemuligheter til de forskjellige energinivåene. En lav balansebane gir utfordringer, som kan varieres alt ettersom hvor mange krefter barnet kan legge i leken. Hengekøyene og plattformene gir oppholdsmuligheter til de voksne, så de kan være tett på barn mens de leker. Barna kan også bruke de så de kan få en pause fra leken.

  Lekefunksjoner

  Huske med to husker

  Hengekøyehusker

  Trampolin

  Balansetopper i tre


  Plassering
  Ronad McDonald hus
  Lund, Sverige

  Byggeår
  2017

  Referansenummer
  3339