Vannlekeplass

Vannlekeplassen er inspirert av både det vakre og barske området på Grønland og arktisk. Her er det plass til hygge og samvær på tvers av kjønn og alder.


Inspirert av sjøfartsekspedisjon

Å reise ut og utforske verden er en stor del av Danmarks historie og nåtid. Til prosjektet med en vannlekeplass har vi tatt utgangspunkt i sjøfarsekspedisjoner, blant annet Vitus Bering og Knud Rasmussen. Et av de områder som danske sjøfarere har utforsket og som stadig blir utforsket, er det noe ufremkommelige, barske og vakre området rundt Grønland og arktisk. På denne polarespedisjonen møter vi vannsprut, vannspeil, fossefall, tunneler og mye mer.

En vannlekeplass full av morsomme utfordringer for alle aldre

Vi ønsket å skape en helt unik og spesialtegnet vannlekeplass. Fra skipet kommer man til en ny verden av is og vann. Det er plass til spennende og fysisk utfordrende lek, med og uten vann, og på ulike flater. Det er plass til hygge og samvær på tvers av kjønn og alder, barn som voksne. Underlaget gjør denne vannlekeplassen lett tilgjengelig for handikappede. Utformingen av apapratene og deres funksjoner gjør at alle kan inkluderes. Det er lagt vekt på at denne vannlekeplassen kan fungere som en idrettslekeplass uten vann. Elverdals løsning gir mulighet for å eksperimentere og utvikle både nysgjerrighet og fantasi. Man må gjerne bli betatt, forundret, oppmerksom, styrke bevegelsen samt styrke de sosiale egenskaper. Her kan man samarbeide, vente på tur, hjelpe hverandre og endelig oppleve glade barn, voksne og familier.


Plassering

Danmark

Utført

-

Referansenummer

-