En byhage-lekeplass i Aksel Møllers Have 

  Lekeplassen til Aksel Møllers Have på Frederiksberg er inspirert av byhagen med kjøkkenhager, mer viltvoksende natur og utendørsplasser der man kan møtes og nyte naturen. I tillegg til mange lekefunksjoner og oppholdsrom, er hagen en grønn oase man kan fordype seg i - finne biller, høre biene surre og gjemme seg i huler i hekken.

  Her kan barn skape sine egne fantasileker, leke sisten på balansebanen av store hagespader i tre, kjenne sanden gjennom gigantiske gulrøtter i sandkassen eller ri på hagesneglen. Eller vil du heller klatre over edderkoppnettet og leke i minibyen med lekehus og -tårn?

  Ideen bak lekeplassen er å få følelsen av å befinne seg i en kjempestor hage med mange små sittegrupper og mangfoldige lekeområder, som gir motoriske og sanselige utfordringer for både barn og voksne.

  Stier og små trebroer forbinder de forskjellige lekesonene og inviterer deg til å gå på oppdagelsesferd. Samtidig gir de trygghet ved å skape utsikt over hagen.

  Bynatur


  Vi ønsket å lage en lekeplass som leder tankene over på naturen og hagen. Her kan barna finne flere gjenkjennelige elementer som grønnsaker, edderkoppnett, hagehus og hageredskaper.


  Alt dette er kombinert med mange lekefunksjoner og rom for å skape sin egen fantasilek.


  Gulrøttene i sandkassen er skulpturelle og samtidig apparater til sandlek. De stående gulrøttene har «ormehull» som barna kan se gjennom og kan sile sand i for å føle og kjenne på sanden.


  I byen kan man lage sin din egen grønnsaksbod eller kjøpe en is.


  Bedre utsyn over lekeplassen og flere sitteplasser


  Vi har koblet sammen områdene visuelt ved å endre beplantingen og lage «smutthull» gjennom de grønne øyene. Det er laget flere oppholdsmuligheter jevnt fordelt over plassen, slik at foreldre kan være i nærheten av barna som leker.


  Hagen har en oppdeling avlekeområder for de minste barna og for de litt eldre barna, uten å skille dem helt av.Lekesoner for de minste barna ligger der det er mer skygge slik at barnehagebarna kan leke beskyttet.
  Er du interessert i å høre mer?  Plassering
  Aksel Møllers Have
  2000 Frederiksberg


  Referansenummer
  8260

  Byggeår
  2020