BLOX - en lekeplas i sentrum av dansk design

  BLOX, som ligger midt i København, er en bygning som består av boliger, kontorplasser og mye mer. Det er det Nederlandske firmaet OMA som har tegnet denne bæredyktige BLOX-bygningen. Den tilhørende lekeplassen ble utviklet i samarbeidet mellom OMA og Carve. Lekeplassen til BLOX ble designet så den kom til å komplimentere BLOX’s stil. Lekeplassen fremstår i dag som en integrert del av hele prosjektet. Med et funksjonspreget, minimalistisk og urbant uttrykk. Elverdal har realisert OMA og Carves design og ideer. Med utgangspunkt i Elverdals ekspertise innenfor byggeteknisk forhold, materialevalg, lekeverdi og lekeplasssikkerhet. Innenfor lekeplassbransjen er Carves kjent for å tegne store, nytenkende og banebrytende design.  Lekeverdi

  På trappen er det mulighet for å krabbe, klatre og skli. Trappen brukes også til opphold. Her kan du se andre hoppe, krabbe og leke. I den store hulen under trappen er det mulighet til å leke i lekehuset, huske, bygge sandslott og å leke gjemsel i den store krabbetunnellen. En stor og transparent Play Cage, som er på siden av bygningen, stimulerer ledd – og stillingssansen. Både barn og voksne blir utfordret her. Langs Play Cage er det en ballbane. Denne henvender seg til de litt større barna, unge og voksne. Lekeplassen inneholder flere sentrale sansemotoriske utfordringer:

  Vestilbulærsansen: Huske
  Kinestesisansen: Krabbe, klatre og ballspill
  Taktilsansen: Berøring med sand, stål, gummi og tre  Materialvalg

  Materialene til lekeplassen er valgt så de både, i uttrykk og kvalitet matcher et urbant og offentlig miljø. De primære materialene er rustfritt stål og galvanisert/pulverlakert stål. Sekundære materialer er taifun-tau med stålkjerne, dette er også herværkssikkert. Hovedtrappen er kledd med prefabrikkert EPDM gummi. Det er sklisikkert, mat i uttrykket og bløtt å røre ved. Fargevalget er gjennomgående nøytral og faller naturlig inn i miljøet. Lekehuset er oppført i lerk.


  Prosessen

  1. Realdania ønsker å gi Københavns kommune et uterom for design og arkitektur.
  2. Realdania velger OMA som hovedarkitekt til bygningen, som har Carve med som designer til lekeplassen
  3. Züblin blir valgt til hoved entreprenør til prosjektet.
  4. Züblin velger Elverdal som underentreprenør til lekeplassen, noe som inkluderer verdianalyse. Dette for å sikre at de designmessige ønsker, byggetekniske forhold, materialvalg og lekeplass-sikkerhet går hånd i hånd.
  5. Barnehager i området har deltatt i brukerinvolveringsprosessen.
  6. Elverdal er i konstant dialog med OMA og Züblin om materiale valg mm.
  7. Elverdal tegner ferdig den endelige løsningen.
  8. Elverdal produserer og bygger den endelige løsningen.  Er du interessert i å høre mer?

  Plassering
  Bryghusgade
  1473 København K

  Byggeår
  2017

  Referansenummer
  3911