Femti Juni Plads en lekeplass med inspirasjon fra nærmiljøet

  Toget kjører nå, hopp om bord og tag med....

  På Femte Juni Plads har Elverdal skapt en temalekeplass med inspirasjon fra omgivelsene- S-toget, som kjører like ved siden av, og den flotte grønne parken som ligger rett i nærheten. Det viktige her var at lekeplassen skulle være morsom å leke på, både for små og store barn. Det skulle også være et utfluktsmål til familier og barnehager.

  Togtemaet går igjen i alle lekeapparatene, en bred utkikksplattform mot S-togene er et samlingspunkt, her kan de kikke på togene og fordybe seg, vinke til togene og finne på historier med mennesker på togreise.  Alla mulighetene til plassen


  En spesialdesignet 'flyvende togbane' med klatretårn, -broer, lianer, høy sklie og klatrebane utfordrer de større barna på balansen, koordinasjonen og muskelstyrke.

  Et okkupert lekeareal med S-togskartet tegnet opp i gummiunderlaget gir plass til å hinke, spille ball eller bare slappe av og se på de andre barna som leker.

  Under trærne i parken er det plass til at de minste kan leke rolleleker i togstasjonen, togvognene og balansebanen. I den første vognen kan barna snakke i talerør over til den travle byggeplassen i sandkassa. Her kan de kan skiftes til å grave med sand-graveren og sikte sandet til det fineste støv igjennom vippesikta.


  Funksjoner


  1) To leketogvogner med sitteplasser, ratt og talerør, og noen klatrebroer i tre og nett


  2) Stasjonslekehus med billettluke, inngang, klokke og tre små kofferter

  3) Hinderløype med 11 trekufferter

  4) Husfasader med vinduer og sandsikte/speil

  5) Sandkran og sandlekekasser til oppbevaring

  6) Hinderløype med stubber og bommer og seks togskilt/kryss

  7) Klatreanlegg med tre leketogvogner, krabbebroer i stål med nettbund, sklie som er 2 meter høy, klatrevegg, balansetau, lianer og stige

  8) Bakke i helstøpt gummi

  9) Sykkelkarusell og huskestativ( gjenbruk)

  Se alle skliene våre her


  Konsept

  Utgangspunktet for Elverdal, til designet av lekeplassen på femte Juni Plads, er fortellingen av S-togbanen. Det klassiske leketoget har fått en ny dimensjon, der det snor seg opp i høyden. Toget er satt sammen med andre lekeapparater så det oppstår en klatrebane, til de store barna som så kan utfordre seg selv motorisk.

  Til de minste barna er stasjonsuniverset en oppfordring til å gå på oppdagelse med toget, være togfører og andre roller. Stasjonsuniverset består av et lekehus og skejve balansebaner av trekufferter, - stubber og stasjonsbommer.

  'Å se på toget' er ofte veldig populært hos barnehagebarna, og lekeplassen har fått en stor treplattform, med vinduer ut mot togbanen, så de kan vinke til togene.

  Lekeplassen er designet il å gi plass til forskjellige lekeaktiviteter, og er inndelt i oaser med designkanter i tre i mellem , for å ramme inn fallsandet og å gi mindre vedlikehold.

  Skal dere også ha renovert lekeplassen? Vi hjelper med rådgivning om design og lekeapparater

  Er du interessert i å høre mer?  Plassering
  Femte Juni Plads
  Frederiksberg


  Referansenummer
  4134

  Byggeår
  2018