Gammel Estrup 

  Lekeplassen er knyttet til en av Danmarks best bevarte herregårder fra renessansen: Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum. Lekeplassen er ment som en introduksjon til museet i barnehøyde, hvor det er historier fra bl.a. hushjelpens verden og fortellinger om livet som adelsmann. Flere eksempler fra Herregårdens arkitektur går igjen på lekeplassen. Lekeplassen er offentlig tilgjengelig.
  Materiale - Gammel Estrup


  Introduksjon til museet - Stedsspesifikk løsning


  Den nye lekeplassen er designet spesielt for museet, og er laget med klare referanser til Gammel Estrups herregårdsanlegg med voller og broer og det karakteristiske åttekantede tårnet.

  Grunntanken er at lekeplassen skal gi en barnevennlig innføring i et besøk på herregården. Lekeplassen inneholder tre klatrebaner og tilhørende lydsøyler, hvor man ved å vri på sveiven forteller herregårdshistorier av hushjelpen, enkegrevinnen og greven.

  Inne i leketårnet er det motiver som er å finne inne på selve herregården. På denne måten kan du klatre, lytte, skli og leke i herregårdens historie.
  Når kreative løsninger øker besøkstallene  Med herregårdslekeplassen hadde museet et mål om å tiltrekke enda flere barn, og det har lykkes over all forventning.

  Hvis man ser på det totale besøkstallet for juli og august i henholdsvis 2022 og 2023, kan vi se en økning på 14,1%. Hvis vi zoomer inn på antallet barn som gjester, var det en økning på hele 25,9%.  Er du interessert i å høre mer?   Plassering
  Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
  Randersvej 2, 8963 Auning


  Referensenummer
  10339

  Byggår
  2023