Gladsaxe Sportscenter - en urban jungel

  Hos Gladsaxe Sportsenter bli vannsystemet avlastet av dammer, kanalsystemer og bassenger. Idrettsområdet legger opp til uformell og spontan aktivitet.


  En urban jungel

  Sammen med en landskapsarkitekt, var Elverdal med på å skape et idrett- og lekeområdet ved Gladsaxe Sportsenter. Prosjektet er spesialdesignet som en lekeplass, som skal gi anledning til morsom og utfordren lek. Det skal samtidig fungere som et av Danmarks største regnvannsoppsamling. Stedet vil bestå av åpne regnvannsbasseng, som blir fyldt opp når det regner. i bassengene er det spesial designede lekeapprater, så det kan lekes i både regn og tørrvær.

  Temaet for den urbane jungelen er en taubro, hengematter, pendulhuskerm klatretau m.m. Med alt dette var målet at både voksne og barn ville bruke anlegget. Her er det plass til å klatre, balansere, armgang m.m. Her er det om å gjøre å ha tungen rett i munnen, med mindre man vil ha våte føtter.


  Et bidrag til verdens mest banebrytene klimaløsning
  I Cities100-rapporten er nettopp dette lekeområdet nevnt som en oppfinnsom klimaløsning. I denne rapporten er de 100 beste klimalsøninger fra verdens byer med.

  Les mere på Realdania her.


  Kontakt

  info@elverdal.no

  Plassering
  Gladsaxevej 200
  2860 Søborg

  Byggeår
  2015

  Referansenummer
  2042 og 2483