Hauser Plads

    Den sentralt beliggende Hauser Plads nær Rundetårn har blitt renovert og omskapt til en urban lekeplass og et hyggelig møtested for barn og unge i alle aldre.


    Det lekende byrom

    Lekeplassen er tegnet av arkitekter fra Polyform, mens Elverdal har levert lekeapparater med form av to halvkuler. Halvkulene er i rustfritt stål fra seien Conlastic. Dette er gir lekeplassen på torvet et skulpturelt preg. I tillegg skapes det et flott lysskinn når solstrålene treffer halvkulene.

    Halvkulenes lekeverdi er ikke gitt på forhånd. Til gjengjeld appellerer de til barnas kreativitet og utfordrer dem motorisk. Det er nemlig opp til barna å finne ut av hvordan de, for eksempel, vil klatre opp på dem. Til tross for halvkulenes enkle utfordring inspirerer de til mange ulike former for lek. Barna kan for eksempel, ikke bare klatre opp på dem, de kan også skli, leke gjemsel, utforske sine balanseevner og sitte på dem.

    I motsetning til en vanlig sklie, kan barna skli ned flere av gangen og konkurrere om hvem som kommer ned først. Halvkulene kan også sees på som et godt møtested for unge i alle aldre, da det er god plass til hyggelig samvær på den åpne plassen.