Hermetikkparken i Spilderhauggata

  Storhaug-området i Stavanger ønsket seg en unik lekeplass, som skulle ligge tett på vannet, ideen var å skape et utfluktsmål, som også ville være med til å fortelle om byens hermetikkindustri.

  Elverdal har tegnet Hermetikkparken, som har sterke røtter i industrihistorien til Stavanger. Lekeplassen har varierende leke- og læringsmiljøer, som passer både til de små og de store barna, forskjellige lekeformer, motoriske utfordringer og sanseopplevelser. Et sted man gjerne vil besøke igjen og igjen  Alla mulighetene til plassen


  Lekeelementene kan utfordre både balansen, koordinasjonen og kroppskontrollen når barna skal fange fisk i klatrenettet, hoppe på trampolinen i hvirvelstrømmen, snurre i karusellen eller klatre på lekebåten.

  Her blir taktilsansen til de aller minste stimulert av de forskjellige materialene som både er kalde og varme å røre ved.

  Lekeplassen legger opp til rollelek og samarbeidet. Her er det mulighet til å bruke forskjellige detaljer i leken, som f.eks fiskefigurer, bøyer på klatretau, gamle hermetikketiketter, tannhjul og styrrom- disse elementene kan være billetten til et nytt univers.

  Nysgjerrigheten blir vekket og fantasien blir satt i gang. Hermetikkplassens elementer er med til å gi barn og voksne mulighet til å eksperimentere og å være nysgjerrige sammen. Her blir barnas oppmerksomhet og konsentrasjon skjerpet. Og deres evne til å ta hensyn, samarbeide, vente på tur og hjelpe hverandre blir også skjerpet.

  Lekeplassen er med til å skapet et urbant 0lekemiljø. Materialene er solide og signaliserer robusthet, samtidig som kombinasjonen av stål og tre signaliserer varme. Lekeplassen er nesten vedlikeholdsfri pga at materialene som krever minimalt vedlikehold.

  Her kan du se lekeskip på lekeplassen.

  Funksjoner


  Hermetikkfabrikken: 3 lekehus med tunnelsklie, brannmannstang, klatrevegg, hengebroer, skrå fjellvegger, armgang, balansebane. Læringsforløp i vinduer som ligner fiskeøyne, motorisk læringsplattform, talerør, fiskekasser og tønder

  Lekeområdet i vannet: Bred sklie til bakken, karusell, fiske-fjervippe. Trekasser til opphold, belte- og fugleredehuske

  Båten: Klatrenett, styrhus med bevegeligt ror, dobbeltsklistenger og buet stige

  Taktile innbygningselementer: Under båten er det et motorrom, som har bevegelige deler

  Fiskestimene: Klatrenett, balansebom, fiske-balanseplatåer, trampoliner, 3D balansebane og spill som er i gummien

  Konsept - skal du ha sardiner i olje?

  På Hermetikkparken i Spilderhauggata kan barna leke seg inn i historien til Stavanger på en annerledes måte. Fra fiskens liv i havet, fangsten til transporten inn på hermetikkfabrikken, hvor fisken kanskje blir til sardiner i olje. Lekeplassen har gjort Storhaug til et attraktivt utfluktsmål for barnefamilier og barnehager.

  Lekeplassen har noen flotte scenografiske detaljer fra hermetikkfabrikken, fiskerkutter'n, fisk og hav. Prosjektgruppa for Storhaug-området har nøye utvalgt detaljene , så har vi spesialdesignet det.

  På kutter’n kan du seile ut på det store åpne havet. Her kan du oppleve strømningene, bølgene og bevegelsene i vannet, som er tegnet opp i gummibelegningen. En stor fiskestim kommer forbi oss på klatrebanen. På båten lastes fangsten over i kasser, som du skal balansere over for å komme inn på hermetikkfabrikken.

  Vil du lese mere om utfluktsmål og lekespots, så kan du klikke her?

  Er du interessert i å høre mer?

  Plassering
  Spilderhauggata
  Storhaug, Stavanger


  Referansenummer
  3972

  Byggeår
  2018