Herning fotballgolf - fotballspill til alle

  På fotballgolfbanen kan hele familien drible ballen og trene balløye. Banen er et ønske som Herning Fodbold Eksperiment har hatt lenge. De ville ha noe som kunne være et supplement til det profesjonelle fotballanlegget som de har. I fotballgolf kan alle, uansett balltalent, oppleve gleden når de leker med en ball.

  Kunstneren Rune Fjord er designeren som står bak det kombinerte sports- og kunstprosjektet til Herning Fodbold Eksperiment og Herning Kommune, kurateret af HEART (Herning Kunstmuseum). Rune Fjord er ikke selv den store fotballspiller, men han synes utfordringen var morsom. Det å skulle glede mange med å kombinere sport og kunst:

  Jeg har aldrig selv spillet fotball. Jeg var alltid den som ble valgt sist når de valgte lag", fortalte Rune Fjord, med et smil, da banen ble innviet. "Det har alltid vært en gledd og fornøyelse å blande kunst o sport sammen.


  Kanskje kan dette være med til å få flere spillere på banen, sa Rune Fjord ved innvielsen til Herning Folkeblad, 2017. De utfordrene banene og apparatene er levert og montert av Elverdal.

  Hva er fotballgolf ? Det handler om å få ballen gjennom den 1,4 kilometer lange banens otte forhindringer med minst mulig skudd, og uten å bruke hendene. Du kan se Herning Fremads fotballgolfbane her.


  Plassering
  Ringkøbingvej 66
  7400 Herning

  Byggeår
  2016

  Referansenummer
  -