Tangskogens krabbe lever langs kysten i Lunde bydelspark


  En kjempestor krabbe går rundt i tangskogen sammen med sine «baby-krabber» pass på så du ikke blir fanget i krabberusen!

  I tangskogen kan små og store «krabber» øve balansen, turne og huske høyt , så det kiler i magen. De små karuseller er bøyer i vannet , som flyter rundt og gir en virvlende snurretur.  Fantasi og oppmerksomhet

  Lekeplassen har hentet inspirasjon fra livet langs Stavangers kystlinie, med krabber og skjell i tangskogen.

  Den er åpen og fantasifull med et variert innhold av lekeapparater, som er med til å gi barn og voksne mulighet til å eksperimentere og utvikle deres nysgerrighet, fantasi og oppmerksomhet. Her er det masse plass til å løpe rundt, balansere på hjerteskjell og klatre lett og elegant som en dansende krabbe.

  Lekeplassen er designet til barn i alderen 0-12 år og er et sted hvor de lokale barnefamiliene kan møtes. I tangskogen kan barna boltre seg på klatreanlegget, forhindringsbanen og huskene. Her får de også mulighet til å øve seg i å ta hensyn til andre, holde køen og vente på tur. Kansje skal de også hjelpe lillebror eller søster med å komme opp på krabben.

  Kommer det farlige krabbefiskere, kan de søke ly i magen til kjempekrabben. Hun strekker frem klørne sine , så det er bare til å klatre opp og inn i magen hennes. Når faren er over kan de skli ned sklia og leke videre i tangskogen.

  Alle lekeappratene er utført i tre, stål og malet tre, som passer inn i omgivelsene og temaet om kystlinien
  Lekeplass ved kysten

  Lekeplassen ligger på Lunde park på spissen av Lundeneset i Stavanger og er lavet i samarbeidet med Stavanger kommune.

  Vil du høre mere?

  info@elverdal.no  Plassering
  Sandvågen
  Stavanger


  Referansenummer
  6997

  Byggeår
  2021