Mariebergsparken - lekeplass i historisk park

  Kirstinehamn kommune ønsket en ny lekeplass i den historiske sykehusparken Mariebergsparken.

  Elverdal har jobbet med et design i et lett og elegant uttrykk, som i materialer, farger og former smelter inn i naturen rundt og er i harmoni med solpaviljongene i tre fra gamle Marieberg sykehus.  Eventyrlig og spennende lek mellom bakkene

  Til lekeplassen har vi valgt funksjoner som appellerer til fellesskap og samarbeid. Funksjoner som rommer utfordrende lekemuligheter på tvers av aldersgrupper.

  Stedet har et landskapelig, skulpturelt uttrykk og ligger tiltalende til i parkens bakker. Området er inndelt i flere lekeområder, som har mange lekeverdier for både de yngre barna, men i stor grad også de eldre.

  Lekeplassen er et opplagt utfluktssted, hvor familier og barnehager kan gå turer i parken, spise sin medbrakte mat, og barna kan leke i lengre tid.

  Fart på leken

  Lekeplassen er et sted som oppdages på turen i parken. Den gir opplevelsen av å finne en hule i skogen, eller et helt fantastisk klatretre. Hvem vil vel ikke gå opp og se ut over plassen fra 'treetopphuset' på stolper?

  Barna kan enten klatre opp den lange klatreveggen med håndtak eller den buede stigen, som samtidig fungerer som sklistenger for turen ned igjen.

  Rundt leketårnet ligger en balansebane, slik at flere barn kan leke samtidig på lekeplassen. Her kan barna øve seg på balanse- og koordinasjonsevner på balansetau, skrå klatrenett, bølgende stiger og rullebom. Bevegelsene trener muskelstyrke og motorikk og kan utfordre de litt større barna, siden alle balanseelementene enten beveger seg eller ligger på skrå.

  Lekeområdene er omkranset av bakker, som dels skaper ly og trygghet, men også mulighet for mer lek og opphold i nærheten av leken. Løper du oppover bakken, kan du ta en rask tur ned sklien igjen.
  Eller du kan fly av gårde på svevebanen eller ta en høy husketur på sjiraffhusken!
  Rolige lekeområder for de små

  For de mindre barna har lekeplassen et rolig hjørne med sandlekeplass, hvor de minste barna kan fordype seg i sine egne lekeuniverser.

  For de små er sjiraffhusken en sansehuske, hvor de kan ligge på den store husken og bli snurret rundt, eller bare vugge forsiktig frem og tilbake. Det styrker vestibulærsansen, som er viktig for å utvikle romfølelse og balanse.


  Spesialdesignet leketårn

  Leketårnet er en spesialdesign av et Olivia leketårn med tak og fiskeøyevindu, satt sammen med et utvalg hinderelementer som danner balansebanen.

  I Elverdal er vi spesialister på design av modulære leketårn og klatreanlegg, og du kan la deg inspirere av våre mange designer. Du kan også leke med designet selv i 3D-designverktøyet Builder.
  Er du interessert i å høre mer?


  info@elverdal.no
  Plassering
  Mariebergspark
  Kirstinehamn


  Referansenummer
  4320

  Byggeår
  2019