Solvallsparken er et referanseprosjekt fra Rosendal

  Elverdal har levert lekeapparater og treningsprodukter til Solvallsparken i bydelen Rosendal i Uppsala. Parken, som ligger tett ved multiarenaen til USIF idrettsforening, er tegnet av det svenske arkitektfirmaet Karavan Landskap.
  Målet til kommunen var å skape en aktivitetspark, hvor sport blir til lek. Plassen skulle tiltrekke barn og unge, så de ville velge Iek og idrett frem for Ipads. Voksne skulle få lyst til å trene utenfor. Den skulle få alle til å møtes på tvers av alder og behov.

  Karavan har gitt parken en sterk identitet. Rundt området er det anlagt en sti, som også blir brukt som løpebane. Stien forbinder de forskjellige aktivitetssonene, fitnesstrening, parkour, ballbane, lekeområde til små og stor og et oppholdssted til å holde en pause og spise matpakka si.

  Vi ville gi parken høy lekeverdi med mange forskjellige lekeapparater til lek og trening. De produktene vi har valgt er : parkourstativ, klatrevegg i beton, fitnessribber og -recks, treningsbenker, bordtennis, husker, karusell, trampoliner, balansestubber og klatreanlegg.

  Se omtale på Landezine International Landscape Award

  Se omtale på Muuuz.com.


  Plassering
  Solvallsparken
  Uppsala, Sverige

  Byggeår
  2017

  Referansenummer
  2772