Vadum Bypark - en liten kompakt lekeplass med mange lekefunksjoner

  I Vadum Bypark ønsket Vadum Samråd og Aalborg kommune å etablere en lekeplass for de mindre barna i alderen 0-6 år. Lekeplassen var et sterkt ønske fra de lokale dagmammaene, og målet med den er å skape en god møteplass i nærmiljøet for både dagmammaer, institusjoner og familier.

  Vi har laget en liten kompakt lekeplass til Byparken med mange lekefunksjoner og lekeverdier. Til det avgrensede området har vi jobbet med en tett design og labyrintiske lekeruter gjennom klatretårnene og rundt lekeapparatene.

  For å skape lekemuligheter for hele aldersgruppen har vi delt opp plassen i soner med forskjellige funksjonaliteter:
  Leketårn, sandkasse med liten sklie og et huske- og vippeområde.

  Her kan barna både fordype seg i sine egne lekeuniverser og utforske lekerutene med mange motoriske utfordringer, som de kan vokse med. Her er det alltid noe nytt å prøve.
  Tre soner for forskjellige funksjoner


  Et rolig område for de minste - med sandkasse, liten bakke med sklie og en lav huske.

  Et klatreområde med tre leketårn, høy sklie og hinderelementer.

  Et område med husker, vipper og en snurrekarusell, der det kan lekes mer vilt.
  Mange lekeverdier


  Til lekeplassen har vi designet leketårnene i Theodor modulsystemet med hinderelementer. De gir både utfordrende lekefunksjoner for de litt større barna, samt lave funksjoner for de mindre barna.

  De tre Theodor-leketårnene er i forskjellige høyder og design. Tårnene er forbundet med en balansebro og et klatrenett. Det er flere opp- og nedstigninger i form av klatrenett, klatregrep, buet stige, sklie og brannmannsstang.

  Sandlek: Stor sandkasse med bord og benkesett ved en lekehusfasade og sandsi.

  Lav sklie: Gummibakke med liten sklie.

  Husker: Fugleredehuske og sadelhuske.

  Snurre og vippe: Et dobbelt vippedyr hvor man kan sitte to, samt en enkel loddrett snurrekarusell.

  Landskap: Gummibelegg, trebroer og plantebed.  Et veldig lite landskap med hus, passasjer, høyder og øyer

  I sin helhet ser Vadum Byparks lekeplass ut som et lite landskap med hus, passasjer, høyder og øyer. Med stier, plantebed og trebroer har vi delt inn plassen i tre soner, slik at leken deles opp, og både små og større barn i aldersgruppen kan finne et vell av lekemuligheter og utfordres på motorikken.

  I det ene hjørnet kan de minste barna leke i et rolig område med en stor sandkasse, gummibakke og lav sklie. Et annet hjørne er for de villere lekene som trenger plass - her er det husker og snurrekaruseller, og i tredje hjørne kan de eldre barna leke klatre- og fangeleker gjennom landskapet av leketårn med hinderlek.

  Landskapet på lekeplassen er formet med plantebed, broer og høyder der barna kan løpe rundt og gjemme seg. De minste barna har særlig nytte av forskjellige teksturer, å lukte og røre ved ting og få varierte sansestimuli. Vi har brukt enkle apparater i tre, stål, tau og gummi som passer til resten av parken. Med sine naturfarger faller lekeområdet inn i de grønne omgivelsene og parkens øvrige parkour- og treningsområder.
  Er du interessert i å høre mer?  Plassering
  Vadum Bypark
  9430 Vadum

  Byggeår
  2020

  Referensenummer
  7892