Hinderbaner eller hinderløyper?

  Baner med hindre gir fart på leken hos barn i alle aldre. Kan du holde balansen? Og krabbe over nettet?

  Leken på en hinderbane, også kalt en motorikkbane, tarzanbane, villmarksbane, crossfit-bane eller hinderløype, utfordrer alle bevegelser og sanser. Det er nok ingen deler av kroppen som ikke kommer på jobb når små og store barn er i gang med en lek på en hinderbane.

  Fysisk utfoldelse er viktig for barn, slik at de lett kan bevege seg, også senere som unge og som voksne. Å ha kontroll over motorikken gir samtidig barnet ro i kroppen til bedre å lære andre ting på skolen. Sammen med motorikken trenes de tre grunnleggende sansene også: labyrintsansen, muskel- og leddsansen og følesansen. Alle tre er viktige for barnets læring av andre ferdigheter, f.eks. å lese.

  Men hva med de mange navnene?
  Hinderløyper


  Hos Elverdal kaller vi hinderbaner, treningsbaner og motorikkbaner til barn for hinderløyper.

  Hinderløypene våre er oftest laget i de eventyrlige og vakkert krokete robiniastammene, som minner om en levende skog. Robiniatreet har dessuten lang holdbarhet.

  Vi synes at de forunderlige stammene setter fantasien i gang og skaper et lekent rom, som barna kan fylle med sine egne universer.

  Går banen over et hai-fylt vann? Er du på vei gjennom en labyrint i trollskogen? Kanskje det er en romrakett som du svever gjennom, eller et fjell du bestiger  Tips for å bygge en morsom hinderløype

  Du kan sette sammen hinderløypen din slik at den passer til det enkelte stedet, omgivelsene og brukernes behov. I tillegg til robiniatre, produserer vi også hinderløyper i stål og tre. I et moderne boligområde kan kombinasjonen av stål og tre passe flott inn.nd.


  Tenk på å skape variasjon  Det gir lekeplassen mange lekeverdier og gir den lang
  holdbarhet. Dette gir det flere utfordringer for ulike aldersgrupper, og barna har lyst til å komme tilbake og leke.


  Lek med designet  Det flotte med Elverdals hinderløyper er at du har et
  bredt spekter av elementer som du kan velge mellom. I vårt designverktøy Builder kan du leke med designen av din hinderløype. Gå til Builder her.


  Bli inspirert av omgivelsene  Form hinderløypen etter stedet, så den taler inn i omgivelsene. Hinderløypen kan ha forskjellige former. Den kan få en form som en lang parallell bane, laget som en firkant, i en rund sirkel eller løpe i sikksakk mellom trær.