Modulsystemer - Theodor-leketårn

  Lekehuset er nærmest selve hjertet til lekeplassen. Hver dag blir det til en ny verden i de minste barnas lekeunivers. Et lekehus skaper et rom for fordypelse, leke sammen f.eks. to og to øve seg på sosiale relasjoner.


  Sett sammen et unikt lekelandskap

  Med Theodor lekehus og -tårn i tre kan du skape helt ditt eget lekelandskap til lekeplassen. Serien er bygget opp av grunnmoduler og tilbehør, som man kan sette sammen på utallige måter.


  Den fleksible designen gir mange lekefunksjoner og høy lekeverdi. Her kan barna selv fylle ut med fantasiunivers. En dag kan huset være hytta til dinosaurforskere, der nye funn settes opp til utstilling. I morgen en iskrembutikk, et hemmelig heksehus eller en fjern romstasjon.

  I leken i lekehuset finner de mindre barna selv på leken, og gir hverandre roller og oppgaver. De øver seg på å gjøre ting sammen og uttrykke ideer og reaksjoner ovenfor hverandre.

  Slik designer du lekelandskapet ditt

  Det starter alltid med et hus eller et leketårn - som kan innredes eller designes etter behov og lekeformål. Huset kan ha møbler f.eks. benk, hyller eller lekekjøkken.


  Lekehuset kan ha åpne fasader, eller ha vinduer og dører. Hvis det er gavler, kan du velge mellom tregavler, med speileffekt eller en stor tavle til å tegne og skrive på.

  Du kan gi huset et eget tema med plantekasser, musikkinstrumenter, kjøpmannsdisk, postkasse eller noe annet du drømmer om.

  Bli inspirert av Theodor-universet. Hvis det ikke akkurat er det tilbehøret du hadde i tankene, kan du kontakte oss for å høre om flere muligheter.


  Lag soner for spontan lek og for rolig lek

  Det er en god ide å plassere leketårn litt vekk fra de mindre barnas rolige lekeunivers.


  Klatreruter og hemmelige huler

  Når barna først kan, er det morsomt å klatre opp og se utover verden. Hvem skulle ikke gjerne hatt en trehule? Et sted hvor man kan snakke tett sammen med gode venner eller leke for seg selv.


  På lekeplassen gir lekehus på stolper eller leketårn nye lekemuligheter, spesielt for de litt eldre barna.

  Når flere tårn eller hus settes sammen, gir det en hel labyrint av klatre- og lekeruter og varierte lekefunksjoner.

  Barnet trener motorikk, koordineringsevne og balanse ved å bevege seg på mange forskjellige måter. Det skjer helt av seg selv i de morsomme klatre- og fangelekene rundt i et landskap med leketårn.

  Forskjellige høyder gir flere lekemuligheter og motoriske utfordringer og tilfører leken ekstra liv.

  Lag lekeruter og motorisk utfordringer med stiger, sklistenger, sklier, klatrevegger, balansebroer, stigebroer, lianer og mye, mye mer ...

  I høyden

  De høye leketårnene kan være åpne eller lukkede med gavler i forskjellig design. Dører og åpninger er med på å skape huler og veier ut og inn i tårnene.


  Det er gøy å klatre fra et tårn til et annet. Eller fra tårnet til et lavere lekehus.

  Husk at når man har leketårn på lekeplassen, må man forsikre seg om at det er riktig fallunderlag i forhold til høyden. Vi gir råd om fallhøyder og fallunderlag.