Calisthenics - utendørs fitness med mange navn

  Utendørs trening har blitt populært. Det er enkelt i hverdagen. Du kan trene når du vil. Samtidig som du får mye lys og frisk luft, kan du nyte byen eller naturen på alle døgnets tider. Med Calisthenics-apparatene trenger du ikke tenke på ekstrautstyr, siden du bare trener med kroppsvekten.

  Ordet calisthenics er avledet av de to greske ordene: kallos og sthenos, som betyr skjønnhet og styrke. Trening er slettes ikke en ny trend. Den første omtalen av treningsformen stammer fra den greske historikeren Herodot, født ca. 480 f.Kr., som forteller hvordan spartanernes sterke krigere trente på denne måten.

  Etter hvert har de litt vanskelige ordene, som kan staves på flere måter, blitt forankret i hverdagspråket vårt om de forskjellige formene for fitnesstrening. Callisthenics er den britisk-engelske stavemåten, og Calisthenics er den amerikanske stavemåten.

  Når man bare hører ordet Callisthenics, kan man godt bli i tvil om hvordan det staves. Var det … Callisthenics, Calisthenics, Kalisthenics, Kallisthenics, Kalistenix, Kallistenix, Calistenix, Callistenix, Kallisteniks, Callisteniks, Kallisteniks, Kalisteniks, Qalistenix, Qallistenix, Qalisteniks, Qallisteniks, kastelniks, Kallastenix, Kalasthenix, Callasthenics, Callestenix, Callesteniks, Kallesteniks, Kallestenics, Kallestenix?

  Men uansett om du staver det på den ene eller andre måten, vil du enkelt kunne søke deg gjennom et vell av youtube-videoer, blogger eller instagram-sider med inspirerende treningsøkter og programmer for alle nivåer.


  Skaper sunne miljøer

  Utendørs fitness- og calisthenics-utstyr i parker eller byrommet gir alle mulighet til å trene og skape sunne uterom, som kan bidra til å forebygge fysisk inaktivitet og ensomhet. I dag har mange av oss stillesittende arbeid eller flere undervisningstimer på rad foran datamaskinen. Derfor gjør utendørs treningsrom det lettere for alle å trene styrke, smidighet og kondisjon.
  Calisthenics er en morsom og god nybegynnertrening for både voksne og barn, og dere kan lett trene sammen, siden øvelsene kan varieres i forhold til kroppsstyrke. Det er en variert trening for barn og unge, som enkelt kan kombineres med lek eller læring.

  På utendørs treningssteder kan du trene med venner, eller hvis du drar dit alene, møter du sikkert andre som trener. Det er ofte lettere å komme i gang og trene når det også blir en sosial aktivitet sammen med andre.

  Treningsapparater

  Apparater for Calisthenics kan settes opp i offentlige parker, på plasser, på havna, i borettslagets hage, lekeplasser eller konferansesentre. For skoler og utdanningsinstitusjoner skaper de øyer for bevegelse og samlingssteder i uteområdene.

  Se Elverdals utvalg av treningsapparater for calisthenics.