Trampolinemiljøer

  Hopping er en fryd for barn, og de siste årene har trampoliner blitt et fast element på mange lekeplasser, treningsområder eller lekeområder.


  På trampolinen kan man leke moro sammen i «Hermegåsa», sisten eller ordlek. I tillegg til å være en fest, styrker trampolinelek både balanse og bevegelse, og gir allsidig trening - også for voksne.


  Styrker reaksjonsevne

  Hos Elverdal tenker vi hele tiden på ideer til nye lekeapparater og forskjellige måter å sette dem sammen, slik at lekeplassen gir mange motoriske utfordringer og variert lek for barna.


  På trampolinebaner trener barn på å hoppe langt og kort, bedømme avstander og fraspark. Du må finne ditt eget tempo og koordinere kroppens bevegelser mens du svever i springet. Alle er apparater som styrker ens reaksjonsevne.

  Når våre arkitekter innretter uterom, er trampolinen et dynamisk lekeapparat for å skape en ekstra dimensjon i terrenget på lekeplassen eller idrettsplassen.

  En nedgravd trampoline gir både sus i magen og skjerper romfølelsen, når man hopper høyt opp i lufta og lander «ned» i bakken. For så å gjenta så mange ganger du kan.

  "Det er mange gode grunner til å hoppe på trampolinen. Det foregår mye generell grunnmotorisk balansetrening, og styrking av reaksjonsmønstre i ben og kropp, samt økt stabilitet i rygg- og magemuskulaturen," sier Lars Elbæk, lektor ved Institutt for idrett og biomekanikk ved Universitetet i Sør-Danmark i DGI-artikkelen.


  Kilde: dgi.dk/gymnastik/gymnastik/artikler/havetrampolin-er-for-alle-ogsaa-for-voksne

  Trampoliner får i gang fantasilek

  På tematiske lekeplasser er trampolinen med på å skape punkter i uterommet, hvor barnet kan leke fantasilek inspirert av stedets historie, f.eks. snurre rundt i en vill «virvelstrøm» i Nordsjøen, hoppe over lavaen på den «ville vulkanen» eller balansere på «klippene» i Redningsskøyta Elias 'univers.


  Trampoliner kan også bidra til å forsterke opplevelsen av oppe-nede, være høyt oppe og leke med nivåforskjeller i bygninger eller bratte terreng, som på lekeplassen ved BLOX-bygningen.


  Finn inspirasjon til valg en eller flere trampoliner på lekeplassene til Chr. Frederiks Plass, Fiskelekeplassen i Stavanger, BLOX og Knuthenborg Safaripark.


  Vi jobber med nedgravde trampoliner i mange størrelser og former - som sirkler, firkanter, løkker og rallybaner. Med flere felt kan vi danne lange trampolinebaner som gir mulighet for at mange barn kan hoppe samtidig, f.eks. i parkens lekeplass.


  La deg inspirere av hvordan man kan etablere lengre trampolinemiljøer i Angered Aktivitetspark og Fælledparken. Finn dem under referanser.