Tre er et fantastisk materialeHos Elverdal jobber vi med en meget høy standard for materialene våre. Alle våre trevarer osv. er nøye utvalgt slik at de har høy holdbarhet og et estetisk uttrykk, noe som gir deg det aller beste sluttproduktet. Vi bruker FSC- og PEFC-sertifisert tre. Les mer her om det sertifiserte treet.

Robinia
Robinia har med god grunn blitt en av de mest brukte tresortene i uterommet. De naturlig vuggende stammene gir lekeplassen et organisk og naturlig uttrykk, og robiniatre har høy holdbarhet. I EU dyrkes treet under kontrollerte forhold, og treets naturlige cellestruktur og innhold av naturlig garvesyre gjør det velegnet for montering direkte i bakken.

Eiketre
Eiketre har blitt brukt i århundrer som et av de vakreste og mest holdbare trærne. For eksempel ble Egeskov slott bygget i 1554 i Danmark på et fundament av eiketømmer, - og slottet står der fremdeles. Hos Elverdal bruker vi bl.a. eiketre til kanter, klatreanlegg og husker. Kjerneveden i eik inneholder store mengder garvesyre og kan settes direkte i jorden, der eikestammene kan stå i mange år.


Lerk
Vi bruker lerk, som på grunn av den langsomme veksten gir treet høy tetthet og styrke. Lerk har mer enn 90 % kjerneved, noe som betyr at treet er naturlig impregnert, og lerk har en veldig lang holdbarhet. Vi lar treverket stå ubehandlet, og over tid patineres det, og får den velkjente flotte sølvgrå fargen.