Lekeplasser som tåler lek

  Når de som bruker uterommene eller lekeplassene utfordres motorisk og mentalt med mange lekeverdier, blir de inspirert til å utforske lekeplassen. Så er det morsomt med fantasilek. Derfor er det viktig at lekeplassen inneholder mange forskjellige muligheter til å bevege kroppen på.
  Vi hører alltid på hvilke behov og ønsker som brukeren har. Ut fra dette sikrer vi oss at vi utvikler en lekeplass som vil innby til kroppslig lek og aktivitet. Ut fra de dine ideer, eller ideer og løsninger som vi har utviklet sammen, kommer vi opp med den lekeplassen som er riktig for dere.

  For å sikre at lekeplassen vil bli brukt og elsket, så sørger vi for å sette sammen lekeapparater til lekeplassen, som er utfordrene. De skal også gi ideer til lek, men løsningen skal også henge sammen med våre kvalitetskrav. Målet er alltid at lekeplassen skal være holdbar og ha en høy kvalitet og sikkerhet, som vi kan stå inne for.
  En lekeplass skal tåle mange timers fysisk lek, og tåle slitasje av vind og vær. Den skal holde til tonsvis med aktivitet. Her skal det klatres, snurres, svinges, hoppes m.m. av barnehagebarna, skoleelevene eller de som besøker parken. Den skal også være med til å skape et hyggelig og trivelig utendørssted til felleskap og små grønne pusterom. Derfor stiller vi høye krav til våre materialer, og det er at de skal ha høy kvalitet og holde lenge.

  Har du bruk for inspirasjon til den nye lekeplassen deres? Under avsnittet rådgivning kan du lese mere, delta på et av våre webinarer eller du er velkommen til å kontakte oss.

  Materialer og holdbarhet

  Vi står inne for den kvaliteten sikkerheten som vi har på lekeplassene våre.

  Leverandørene våre har, som vi har, et skarpt øye for design. Men vi sikrer også at det er sikkert og trykt og leke på lekeplassene våre. Vi går opp i at barn, unge, voksne, eldre, handikappede og ekstremsportsutøverne m.m får en sikker og god opplevelse på lekeplassene våre, samtidig som de har det gøy.

  Alle våre apparater og lekeplassutstyr lever opp til EN1176 sikkerhetstandaren.

  ​Lekeplasseri tre

  Av trekan det komme flotte lekemiljøer. Tresortene vi bruker er valgtut fra en høyholdbarhet og det estetiske uttrykket. For så kan vi levere det aller bestesluttproduktet. Robinia, lerk og eik er solide og flotte tresorter medlang holdbarhet - det er fordi de inneholder naturlige konserveringsstoffer.

  Eik og lerk er solide tresorter pga. at de vokser så langsomt. Dette gir en høydensitet og kjerneved. Robinia (uekte akacie) blir ofte brukt pånaturlekeplasser, pga. at stammen er littkrokete og eventyrlig i formen. Robinia er også miljøvennlig og har en langlevetid. Derfor passer de godt til utendørsprosjekter, hvor treet er i kontaktmed jorden.

  Designernevåre har utviklet en rekke moduler av trelekehus i et skaninavisk design: Olivia lekehusene og Theodor leketårnene, som dere kan sette sammen etter egetønkse.

  Enten du er arkitekt , prosjketskoordinator i en kommune, byggherre eller lignende. Så kan vi hjelpe deg og gi deg råd tilvalg av materialer – så du er sikker på å få det riktige design tillekeplassen.

  Stål er grønt

  Et annet viktig materiale til design og innretning av lekeplassen og treningsbaner, er stål. Når en lekeplass skal stå i mange år er det viktig at produktene våre lever opp til den beste standard.

  Stål er et bæredyktig råmateriale, fordi det kan brukes igjen og igjen.

  Les mere om Elverdal og få ideer til den nye lekeplassen dere skal bygge.