Lekeapparater i et nordisk design og med god produksjonskvalitet

  Den røde tråden i lekeplassene fra Elverdal er våre nordiske røtter og et lekende lett og funksjonelt design.
  Vi finner det ikke bare et design eller uttrykk, men vi jobber med forskjellige ideer sammen med kunden og behovet til brukerne, og terreng og arkitektur osv. Det er mange forhold som skal passe inn.

  Vi syns at den beste lekeplassen både skal være barnasfrirom og et læringsrom. Den skal kunne inneholde muligheter til både motorisk utvikling og de pedagogiske målene, men den skal først og fremst vekke nysgjerrigheten og fantasien og være et morsomt sted å oppholde seg. Et sted hvor tiden bare flyr av sted.

  I mange år har kundene våre og vi sammarbeidet med å utvikle mange tusen lekeplasser. De er vi stolte av. Vi har derfor lyst til å dele designene og referansene våre med deg, og håpe at lekeplassbyggeriene vår vil være til inspirasjon til deres nye uteromsløsning.

  Her kan du se bilder, video og beskrivelser av referansene våre.

  Fysisk aktivitet og fellesskap

  Mennesker i alle aldre har behov for å bevege på seg. Helse Norge anbefaler at barn og unge beveger seg i gjennomsnitt 60 min pr dag , og voksne 30 min pr dag.

  Vi jobber med å skape aktive uterom, som gir bevegelsesglede og sammenhold, så mennesker i alle aldre kan få mulighet til å være fysisk aktive og leke.
  Utover det så burde lekeplasser og uterom være de lokale møtestedene og frirommene, hvor vennskap og aktive fellesskap kan oppstå.

  Vi skaper både de klassiske lekeplassene , sport- og fitnessarealer, lekeplassen skolegården, klatreanlegg, parkour-, sykkel- og skaterbane og mange andre spennende uterom.

  Arkitektdesignede lekeplasser

  Vi har stor erfaring med å innrette lekeplasser, idretts- og utearealer til både skoler, barnehager, parker osv. Arkitektene våre har en stor forståelse til landskapet og jobber ut fra viden og forskning innenfor bevegelse, motorisk utvikling og læring.

  Fokuset vårt vil alltid være brukernes behov og utvikling av kompetanser, f.eks sosiale ferdigheter og motoriske evner. Men en ny lekeplass skal også passe inn i omgivelsene , miljøet og arkitekturen og også være et friskt pust til det offentlige rom.

  Vi er spesialister til å bruke bevegelse i undervisningen, og vi bruker også skolegården som et ekstra aktivt klasseværelse. Hvis du er usikker på hvordan du kan integrere uterommet i skoleundervisningen, så vil vi riktig gjerne gi råd om dette. Vi har også en workshop om emne som du eller dine kollegaer kan delta i.

  Temalekeplasser

  En lekeplass kan bygges opp om en fortelling og bli til en unik lekeplass, som skiller seg ut fra alle de andre. På den måten kan f.eks parken få et populært utfluktsmål, som er med til å gi området karakter.

  Vi tegner temalekeplasser til byrom, opplevelsesparker naturparker m.m. som skaper et fortellende, fantasifullt univers. Temaet kan være noe spesielt fra byens historie, naturen eller et barneunivers, dette gjør lekeplassen til et utfluktsmål og et varemerke.

  Eksempler på temalekeplasser er f.eks. Toglekeplassen på Femte Juni Plads, Citadellet i Landskrona og Hermetikkfabrikken i Stavanger. Utviklingen av det hyggelige, norske barnefilmuniverset Elias med venner, er et helt tredje eksempel.

  Aktive uterom til alle

  Elverdal er et danskeid arkitektvirksomhet, vi har masse av ildsjel og kreativitet.

  Synes du at dette høres interessant ut? Så kan du lese mere om Elverdal, og om hvordan vi designer og produserer en lekeplass.