Lekeplassfirmaet – vi skaper innovative design til utearealene

  Hos Elverdal skaper vi arkitekttegnede lekeplasser og uterom, som oppfordrer til å leke, bevege seg, dyrke sport og å gjøre ting sammen. Det kan være i byrommet, i lærings- og opplevelsesmiljøer og i naturen – hvor vi alle møtes og gjør ting sammen.

  Som lekeplassfirma samarbeider vi bredt, og kundene våre er arkitekter, barnehager, skoler, kommuner, sameie, foreninger, entreprenører m.m. Fokuset vårt er å skape så mange lekeverdier i produktene som mulig, og å utvikle lekelandskaper med mange forskjellig formål.


  Noen prosjekter starter som en visjon eller drømmen om et helt spesielt uterom. Det kan også være at stedet har en historie som kan formidles gjennom leken. I Oslo har vi laget en lekeplass som hyller norsk natur og kultur.

  I et fleksibelt design har vi tegnet Aktivitetstaget Bella til Bellakvarteret. Dette skulle være med til å gi de lokale et aktivt felles utendørs sted hvor de kan trene, leke og møtes.
  Samtidig så dekker det også behovet til Bella Centret når de skal ha et utendørs venue til de internasjonale aktivitetene. Til bydelen Nærheden i Hedehusene har vi laget en naturlekeplass, som tar den vilde naturen med inn i et boligområdet

  Andre prosjekter har vi jobbet sammen med andre landskapsarkitekter. Til Horsens Gågade har vi utviklet to lekeområder. Aktivitetsstrøget og Kirketorvet, i samarbeidet med Schul Landskabsarkitekter. Og i samarbeide med COBE har vi utviklet og produsert lekeapparatene til Legehavet i Københavns Nordhavn.

  Lekeplassfirmaet Elverdal stammer fra en ide om å skape lekeplasser og uterom i et nordisk design, i høy kvalitet med estetikk og lekeverdier. Vi ønsker å oppfordre til bevegelse og lek, som styrker sunnhet og livskvalitet- og som pirrer til nysgjerrigheten.

  Løsninger og lekeapparater til uterommet

  I produktene våre legger vi vekt på det estetiske og høy lekeverdi. Noen produkter starter som et spesialdesignet lekeapparat eller utemøbel. Senere kan de komme inn i vårt faste sortiment. Vi leker hele tiden med nye ideer til lekeapparater og design, som pirrer til barnas nysgjerrighet og lyst til å utforske og bruke kroppen.

  Elverdal har et sterkt team av arkitekter, designere og håndverkere. Samtidig så samarbeider vi med nordiske og internasjonale designere og arkitektfirmaer. Vi har stor erfaring med tverrfaglig samarbeidet mellom byggherre, arkitekt og ingeniører.

  Som lekeplassfirma omfatter servicen vår design, ideutvikling, rådgivning, lekeviten, prosjektering og lekeplassikkerhet.


  Vi løser ønsker og utfordringer

  Til hverdagens rom designer Elverdal uterommet, som mange bruker. Det er bl.a til skoler og barnehager, som utfluktsmål, til boligområder, til trenings og sportsarealer til folk i alle aldre, og også til spesielle behov.

  Vårt fokus er å løse behov, utfordringer eller nye ønsker. Eksempler på dette kan være, å få oss til å bevege oss mere, et fristed til tenåringer eller bare et rolig sted til å reflektere og å finne ro. Eller det skal finnes plass og ro til familier med syke barn.

  Den måten vi lever og lærer på, forandrer seg, og det oppstår nye behov- storbyene utvikler seg og blir tettere befolket, og den utendørs plassen som skal brukes til trening skal tenkes inn i byplanleggingen. Det skal skapes treningsområder så seniorene har lyst til å komme og trene- og flere og flere vil gjerne trene utendørs, f.eks. fitness og calisthenics.

  Det kan være det skal bygges steder, som henvender seg til tenåringene. Her skal de kunne møtes og trene litt uformelt som f.eks. parkour. Det kan også være at klasseværelset skal utenfor som en fast del av skoleundervisningen.

  Det gode uterommet er et frirom

  Elverdal har fin balanse mellom design av leken, bevegelse og arkitektur. Vi setter drømmene og visjonene ut live, i form av løsninger til uterommet. Løsningene skal ha lang holdbarhet. I et samarbeide legger vi vekt på å ha en kreativ og åpen dialog., f.eks gjennom involvering av brukerne, workshops, skisser og tilsyn. F.eks. så har barn og unge , i en ungdomsklubb, vært med til å lage en moodboards så de kan få visualisert sine forventninger til stemningen på den nye lekeplassen, som vi skulle tegne.

  Vi syns at det gode uterommet skal være et frirom med lek og bevegelse i fokus. Samtidig skal det være et trygt sted , hvor det er lov å være seg selv. Her skal det også være mulig å være iet fellesskap med andre. Gjennom arbeidet vårt vil vi gjerne være med til å bidra så alle får mulighet til være aktive og kunne leke i det offentlige rommet.