Børnehuset Bodil - en referanse og et TRUST prosjekt

  Under ByK med TRUST-samarbeidet har GMB landskapsarkitekter - nå LYTT Architecture - designet lekeplassen til den midlertidige barnehagen og daginstitusjonen børnehuset Bodil på Greisvej 91 på Amager. Elverdal er rådgiver på lekeplassen, leverer lekeapparater og står for etablering.

  Børnehuset er en midlertidig 3-årig paviljongbygning for 10 barnegrupper, mens København kommune bygger permanent bygning for daginstitusjonen i Lybækgade. Som en del av prosjektet er det bygget en stor lekeplass der barna kan boltre seg.


  Klatrelek til de minste

  Det lave klatreanlegget med flere tårn gir morsomme lekemuligheter for de
  minste barna. Med sin sklie, klatrevegg, rampe, krabbetunnel og hengebro er det
  et trygt lite anlegg å prøve nye utfordringer fra.

  Her kan barnet virkelig lære å mestre kroppen sin. Det er flere ruter for å klatre opp og ned og rundt klatreanlegget, som både kan utfordre og er
  oversiktlig og trygt. En utfordring er å prøve å leke i høyden og komme seg opp og ned.
  Det styrker både balanse- og koordinasjonsevner, samt muskler for å klatre, krabbe, skli eller balansere over hengebroen. Dette er utfordringer barnet kan prøve forsiktig i begynnelsen, men nedover veien når det føles trygt, går det fortere så balanse og kroppskontroll utfordres på nytt. .

  Pedagogisk læringsmiljø

  Hopping utvikler sansemotorikken. Lekeplassen har fått flere nedgravde trampoliner og springplattformer, som gir rikelig med lek.

  Lekeområdene understøtter daginstitusjonens fokus på at omgivelsene skal appellere til barnets nysgjerrighet og gi mulighet til å utvikle leken. .
  TRUST - midlertidige lekeplasser i København kommune

  Elverdal er underleverandør til det strategiske partnerskapet TRUST, som løser oppgaver for Københavns kommune med renovering og bygging av uterom i institusjoner og skoler. Elverdal bistår med rådgivning om lekeplassens design, etablering og lekeplassapparater.

  Les mer om Elverdals rådgivning og TRUST-lekeplasser her.  Plassering
  Greisvej 91
  2300 Kbh.S


  Byggeår
  2019


  Referansenummer
  6657