Referanse Børnehuset Fælleden - et TRUST prosjekt til barnehager

  Under ByK med TRUST-samarbeidet har landskapsarkitektene Kragh & Berglund designet lekeplassen til den midlertidige daginstitusjonen børnehuset Fælleden. Elverdal er rådgiver på lekeplassen, leverer lekeapparater og står for etablering. Børnehuset er en midlertidig 3-årig paviljongbygning, mens det bygges en permanent bygning for daginstitusjonen i Artillerivej. Det har derfor vært viktig å lage en lekeplass i gode og robuste materialer, som kan gjenbrukes i andre prosjekter.

  Grønne områder med balanselek

  I lekeplassens design har landskapsarkitekter lagt vekt på å skape frodig beplantede områder, som knytter børnehuset til Amager Fælleds grønne natur. Her er derfor plass til å løpe rundt, krabbetunnel og apparater til balanselek på svillene og slå kolbøtte på turnstengene. Lekeplassen har også klatreanlegg og et stort huskestativ med flere husker.

  Sosiale samlingssteder

  Lekeplassen har flere store treterrasser hvor barna kan samles og leke på tvers av vuggestue og barnehage, i den danske barnehagen. Her er det lekehus og sandkasser for de minste barnas lek, med solseil som kan gi ly og beskytte mot solen.

  TRUST - midlertidige lekeplasser i København kommune

  Elverdal er underleverandør og bistår med lekeplassrådgivning for Trust-samarbeidet, som hjelper København kommune med renovering av de mange uterommene for barn og unge i ulike institusjoner.

  Les mer om Elverdals rådgivning og TRUST-lekeplasser her.  Plassering

  Artillerivej 69K
  2300 Kbh. S


  Byggeår
  2019


  Referansenummer
  7002