Dragaberget Barnehage - en lekeplass med vikingtema

  En lekeplass, som vekker barnets fantasi og legger opp til rollelek på tvers av aldersgrupper.

  Vikingskipet er klart til å seile ut på havet. Man ser for seg hvordan skipet skal gjøres klart før vikingene legger ut. I vikinglandsbyen er det også mange gjøremål som skal gjøres, og alle er med.

  Elverdal har tegnet den tematiske lekeplassen til den private daginstitusjonen Dragaberget Barnehage i Hundvåg. Utenfor Stavanger ligger fjellet, der vikingene dro skipene sine i land og bygde en stor landsby. Lokalhistorien er inspirasjonskilden til designen. I designen er noen av lekeapparatene fra den forrige lekeplassen blitt gjenbrukt.

  Lekeplassen er utført i samarbeid med Stangeland.  Vikingtid og fantasilek

  Uteområdene er oppdelt i lekesoner for de minste barna i alderen 0-3 år, og for de større barna opp til 6 år. Konseptet legger opp til lek, bevegelse og fellesskap, men samtidig til ro, fordypelse og læring.

  Skipet og landsbyen inviterer barna til å gå på oppdagelse og utfolde sine egne fantasiunivers – både i mindre grupper og i større felles aktiviteter på tvers av aldersgrupper. Det store vikingskipet oppe på bakken er spennende å klatre opp på for å se utover hele lekeplassen. Rundt skipet kan barn alansere og klatre over nett og balansetopper. Skipet er stort nok til at mange barn kan leke sammen i fange- og gjemmeleker.
  Like ved skipet ligger vikingborgen og en balansebane med elementer fra vikingtiden. Her er sverd, tønner, dragehoder, økser og skjold designet til en balansebane, som gir motoriske utfordringer.

  Åpne, frie arealer med plass til mange barn (og voksne) gir mulighet for ballspill og plass til f.eks. fellesarrangementer i barnehagen.
  Lek som stimulerer kinestesisansen

  Med sine varierte bevegelsesutfordringer støtter lekeplassen barnets utvikling av kinestesisansen, også kalt muskel-leddsansen. Det er den sansen som styrer hvordan vi koordinerer bevegelsene våre.

  Aktiviteter og lek som stimulerer kinestesisansen er krabbe, klatre, hoppe, balansere og være ute og leke på ujevne underlag og varierte materialer. Les mer om barns grunnmotorikk og de tre sansene.
  Er du interessert i å høre mer?

  info@elverdal.no
  Plassering
  Dragabergveien 2
  4085 Hundvåg


  Referansenummer
  7376

  Byggeår
  2021