Dyhrs Skole

  På Dyhrs Skole hadde vi hos Lekeplassleverandøren frie tøyler til utforming av arealet rundt skolen. Det resulterte i et populært område med mangfoldige lekeapparater.

  Funksjon og plassering i fokus
  Dyhrs Skole er en privatskole med både barne-, ungdom og videregående skole. Skolen ønsket en renovering av skolegården for ungdomsskolen og videregående med vedlikeholdsfrie materialer og produkter. De hadde stort sett ingenting på plassen, noe som ga Elverdal frie tøyler med hensyn til utformingen av arealet.

  En av de store utfordringene lå blant annet i de store nivåforskjellene i området, samt elevenes mange bytter av undervisningslokaler mellom tett beliggende bygninger. Derfor måtte apparatenes funksjon og plassering tenkes nøye igjennom. Samtidig var det viktig at noen apparater hadde plass til mange barn samtidig. Skolen hadde dessuten en del små pletter med bar jord, som ofte ble til gjørmeområder i perioder med nedbør. Løsningen ble å legge kunstgress med minimale driftskostnader.

  I den store skolegården med et større terrengvariasjon, valgte vi å plassere lekeområdene på forskjellige nivåer. Nivåene ble laget med treplanker som også fungerer som trapper. Lekeområdet fremstår nå som et stort, levende møbel. Det ble valgt et transparent lekesystem av vedlikeholdsfrie materialer og nøytrale farger. De mange nye aktivitetene gjør at elevene har blitt mye mer aktive i friminuttene, noe som betyr at det er mer ro i timene, færre konflikter og økt konsentration.


  Kontakt

  info@elverdal.no

  Plassering
  Frederiksvej 10
  4200 Slagelse

  Byggeår
  2016, 2017 og 2018

  Referansenummer
  2318, 2796, 3469 og 3820