Gentofte ungdomsskole – utendørs treningsareal for alle

  Med en buktende 100 meter lang løpebane, trampoliner, crossfit-apparater m.m. gir treningsområdet ved Gentofte ungdomsskole de unge et utendørs frirom til mosjon og samvær. Ikke bare i skoletiden, men også i fritiden, hvor arealet er åpent for alle – unge som eldre i nærområdet.

  Gentofte LIV, en sammenslutning av lokale skoler, sportsklubber og kulturhus, står bak initiativet, som utvider det eksisterende tilbudet av lokale idretts- og treningsanlegg.  Konsept


  Våre arkitekter har skapt et treningsareal i en uformell stil, som taler til de unge og utløser trangen til å bevege sig.

  Idéen var å skape et aktivt uterom til undervisning for ungdomsskolens elever, men også for andre skoler i nærheten, sportsklubber og alle som bor i eller besøker området.

  Det ovale arealet er oppdelt i mindre treningssoner innenfor en buktende løpebane, som gir en lekende dynamikk til uterommet. På treningsapparatene kan man bl.a. trene crossfit og OCR, som forbedrer kondisjonen og er ideelt å trene i fellesskap.

  Alle funksjonene på banen er laget av langtidsholdbare materialer i høy kvalitet, bl.a. helstøpt miljøvennlig gummibelegg, stålstolper og rustfrie stenger.

  Stemningslys og enkelte soldrevne lyspullerter rundt løpebanen gir en behagelig atmosfære på treningsområdet.

  Funksjoner


  Løpebane: Det samlende elementet på området er en 100 meter lang løpebane – en bane som snor seg, går opp over bunkeren og samtidig er funksjonell, da den både kan brukes til 10 meter sprint og 100-meterløp.

  Crossfit-område: Inneholder treningsapparater for alle muskelgruppene som styrkes med crossfit. Dessuten er det innlagt treningsikoner i belegget til intervalltrening.

  OCR-bane (ObstacleCourse Racing): OCR er et populært treningsfenomen. Hinderløypa kan benyttes alene eller sammen med andre i en konkurranse om å komme først.

  Trampoline (trening): Trampoliner styrker kondisjonen samt musklene i ben, rumpe og rygg. Samtidig stimuleres ledd- og stillingssansen, blant annet evnen til å koordinere muskler og ledd med riktig timing.

  Armkarusellen: Styrker vestibulærsansen og balansen, og også arm- og ryggmusklene når du holder deg fast i fart.

  Bli inspirert til valg av treningsapparater

  Er du interessert i å høre mer?

  Plassering
  Gentofte Ungdomsskole
  2900 Hellerup


  Referansenummer
  4754

  Byggeår
  2019