Klubtorama - det beste, etter en skoledag, er å være utenfor

  Skoledagen er slutt, hva skal du gjøre? Det beste er å leke fritt, og å glemme tiden. Enten med en gang gjemsel, slappe av, trene og å snakke med vennene sine.

  Før Fritids- og ungdomsklubben Klubtorama fikk en ny lekeplass, hadde de en lekeplass , med fliselagt ballbane. De ønsket seg istedenfor et uterom som appellerte til brukergruppen, barn og unge i alderen 10-18 år. Det var viktig at utearealet kunne brukes i vinterhalvåret, så det skulle være med en god belysning.

  Designerne hos Elverdal har gitt uterommet tydelig oppdelinger til soner til aktivitet, fitness og til plasser til ro og avslapning. Enkle materialer og klare farger gir plassen et urbant uttrykk, og det passer godt inn i omgivelsene. Til å skape en trygg og god stemning i kveldstimene, så blir parkourområdet opplyst med spots. Benkene får en dekorativ og inndirekte belysning.

  Her kan du lese referansen med beskrivelse av produktene, prosessen m.m.  Alla mulighetene til plassen


  Elementene i utemiljøet til Klubtorama legger opp til morsom lek og utfordringer på mange forskjellige måter, som trener både muskler, koordinasjon, utholdenhet og styrker kroppsbevistheten.

  De største barna vil bli utfordret på styrke og balanse på parkourbanen, når de beveger seg både over, under og gjennom forhindringene. Det er en god trening når man er flere, så de kan lære av hverandre.


  For de minste barna vil parkourstativet og betongveggene lage en labyrint som de kan leke fangelek og gjemsel.

  Til de unge som er interesserte i Fitness, så kan ribber og sveller brukes til øvelser som steps, boxjumps og mage/ryggtrening.


  Funksjoner


  1) Kunstgressområdet med et stortparkourstativ
  2) Klatrestativ med slapp-av matter i
  3) Klatrevegg i betong, som kan graffiti males
  4) Ribbevegg til trening og lianer
  5) Lave balansevegger
  6) Sveller til opphold og trening
  7) Gressarealet rundt banen og oppholdsteder og betongbenker under trærne
  8) Ping Out bortennisbord, som det kan males graffiti på

  Innretningen gir et godt overblikk over lekeområdet, så alle får følelsen av et stort fellesskap.  Konsept

  Street, urban og kreativitet er nøkkelord for stilen til uterommet hos Klubtorama. Inspirasjonen kommer fra de miljøer som barn og unge kjenner best – parkourbaner, graffiti og sportsbaner. Det skal være et sted til både lek, fri aktivitet og ro. Et sted hvor alle synes det er kuul å være. Både som 10-12 år og går i SFO, eller de kommer om kvelden i ungdomsklubben.

  Uterommet har mange morsomme utfordringer, som klatre-, balanselek, parkour, fitness \og bordtennis. Er det behov for en pause, lese eller hygge snakke, så er det bare å finne en benk i gresset eller klatre opp på en slappe-av mattene. Her kan de sitte sammen.

  Den urbane stilen er satt sammen av betongvegger i forskjellige utforminger, galvaniserte parkourrør og tresveller. Betongveggene står så de ikke skygger for trær og beplanting, og det er full mulighet til å se på tvers av området.

  En klatrevegg i betong er blitt et varetegn for Klubtorma, og kan som bordtennisbordet graffitimales. På den måten kan de unge sette deres helt eget preg på stedet.


  Er du interessert i å høre mer?  Plassering
  Godthåbsvej 251
  2720 Vanløse


  Referansenummer
  4994

  Byggeår
  2020