Parkour til Thorildskolan - en referanse

  Sentralt i Kungälv i Sverige, kun 21 kilometer nord for Gøteborg, finner man Thorildskolan. Skolen har ca. 450 elever fra 7. til 9. klasse.

  Skolen ble opprinnelig bygget på 1950-tallet, men ble kontinuerlig utvidet med en totalrenovering i årene 2015 til 2017. Stilen er funksjonalistisk med rette linjer og blant annet med flotte bygninger med kobbertak.


  Den vakre arkitekturen krever ...

  Med respekt for arkitekturen måtte vi finne en løsning som appellerte til de unge elevene. Her skulle det være fokus på sport og aktivitet, og de unge skulle ha albuerom med mulighet til å «brenne av energi». Skolen valgte installering av to forskjellige parkouranlegg farget i lyseblått. Valg av farge spiller sammen med fallunderlag og heng-ut møbler, som også er malt lyseblått. I tillegg valgte skolen også å få tre runde trampoliner satt opp på linje med hverandre. Til slutt ble syv hopop (sittepullerter) satt i klynger, noe som har skapt rom for fellesskap.


  Her tenker vi på hverandre og miljøet


  Når elevene begynner i 7. klasse på Thorildskolan opprettes nye klasser, da man mener at en balansert kjønnsfordeling, geografisk spredning og et balansert faglig nivå gir det beste læringsmiljøet.
  Skolen har også som mål å jobbe aktivt med miljøspørsmål, og skolen er bærekraftig.

  Thorildskolans idrettsprofil
  Man jobber (Red. 2019) for å kunne tilby idrettslinjer  Er du interessert i å høre mer?

  Plassering
  Rosendalsgatan 2
  SE - 442 35 Kungälv

  Byggår
  2017

  Referansenummer
  3268